Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2012 22:46 - ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ПРАВОСЛАВНИТЕ ХРИСТИЯНИ ОТ ИЛКО ИЛИЕВ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 555 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 10.02.2012 22:47


Илко Илиев, публикува в Църква и общество  Илко Илиев  10 февруари г. 19:31

„ Ако те съблазни ръката ти или ногата ти,
 отсечи я и хвърли я; по-добре е за тебе да влезеш живота куц или недъгав, отколкото с две ръце или с две нозе да бъдеш хвърлен във вечния огън.“ Св. Евангелист Матей (18:8)

 Възлюбени братя и сестри в Христа ,
 Петното хвърлено върху Светата ни православна църква смущава душата ми и терзае умът ми. Прекарах много дни в молитви и размисъл , но така и не получих успокоение на душата и отговор на моите терзания . Затова се обръщам към вас , Боголюбиви братя и сестри !
 Как е възможно и с какво наглост , високо преосвещените ни митрополити и епископи продължават да настояват за своята невинност по повод разсекретените досиета от ДС . Да се спотайват , и тайно да се надяват ,че всичко ще утихне и ще се забрави , и реката на живота ще си потечи по старо му , а кормилото на БПЦ ще остане в ръцете им .
 Нека не позволим това да се случи ! Не се поддавайте и не вярвайте на техните оправдания , че времената са биле такива и е било казано в светите писания
 „Всеки човек да се покорява на властите, които са над него; защото няма власт, която да не е от Бога, и колкото власти има, те са отредени от Бога.“ .
 Че са го направили , за да спасят църквата , че никого не са оклеветили и ред други нелепици .
 Канонът е ясен и категоричен . Нарушени са апостолски правила и за тяхното нарушение е предвидено наказание :
 Правило 6
 Епископ, презвитер или дякон да не приема върху си мирски грижи; инак да бъде низвергнат.
 Правило 81
 Казали сме, че не трябва епископ или презвитер да се меси в народни управи, а винаги да се занимава с църковните работи. Такъв или трябва да бъде убеден да не върши това, или да се низвергне, понеже, според Господнята заповед, "никой не може да слугува на двама господари"(Мат. 6:24).
 Правило 83
 Епископ, презвитер или дякон, който е на длъжност във войската и иска да задържи и едното, и другото, т.е. римско¬то началстване и свещенослужителската длъжност, да бъде низвергнат от свещен чин, понеже: "Кесаревото - Кесарю, Бо¬жието Богу" (Мат. 22:21).
 Питам ви , ваши високопреосвещенства , как утре ще се изправите пред пасомите си и ще искате спазване на каноните и Божиите заповеди ? Как ще напътствате и как ще ни водите в правата вяра ?
 „Може ли слепец слепеца да води? Не ще ли паднат и двамата в яма?“ , казва нашият Спасител в светото евангелие на евангелист Лука , „Или как можеш да речеш на брата си: Брате, остави ме да извадя съчицата, която е в окото ти, когато ти сам не виждаш гредата, която е в твоето око? Лицемерецо ! първо извади гредата от своето око, и тогава ще видиш ясно, за да извадиш съчицата, която е в братовото ти око.“ .
 Как да ви оправдаем , за това че времената биле такива и е трябвало да се покорявате ? Та нали ако се съгласим с вас , трябва да отхвърлим светите великомъченици заради Христа .
 Как тогава , когато ви вербуваха не се сетихте за великия подвиг на Св. Великомъченик Димитрий Мироточиви или за славното обръщане на Св. апостол Павел?Покорни ли бяха те на всяка власт ? Та нали точно непокорството ги причисли към лика на светците .Непокорство разумно и достойно .
 Е , питам ви беловласи старци , спасихте ли вярата и църквата , като се покорявахте ? Къде бяхте сега ,когато никой не искаше да му се покорявате , а ни превзеха сектантите и отвлякоха от правата вяра нашите деца и внуци . И в ламтежа си за власт и богатства , не се вслушахте в гласа на разума , а допуснахте разкол и разцепление в църквата .
 Някой , се опитват да се скрият зад факта ,че досиетата им са унищожени , но оправдани ли са те от това ?! Не ! И в никакъв случай не ! Само можем да гадаем , каква помия е била излята и срещу кого . Може би, в стремежа да заличите греха и падението сте потърсили съдействие от съучастниците си ,да унищожат досиетата . Незнаем . Само можем да предполагаме .
 Дядо Николай Пловдивски , в поздравителното слово по случай именият ден на Негово Светейшество Българския патриарх Максим , казва : "От известно време някои медии не просто критикуват, а злонамерено и целенасочено атакуват светата ни Църква". На това само мога да възкликна с думите на отец Паисий „О , не разумний юроде“ . В нетърпимостта си към беззаконието , в желанието си да съхранят българщината и Богохранителната ни църква , медиите атакуват вас , кормчиите на църквата , а не православието.
 Братя и сестри на светата ни църква , дошло е времето да се отдели плявата от житото , да се отстранят заболелите членове на църковното тяло ,защото Спасителя съветва „Ако те съблазни ръката ти или ногата ти, отсечи я и хвърли я; по-добре е за тебе да влезеш в живота куц или недъгав, отколкото с две ръце или с две нозе да бъдеш хвърлен във вечния огън.“ и още „Всяко дърво, което не дава добър плод, отсича се и се хвърля в огън.“
 Братя и сестри ,
 Това може да стане само ако принудим ,сега действащото управление на БПЦ , незабавно да свика църковно-народен събор , на който да се изберат нови митрополити , дейни и мъдри наши пастири , с чисто минало .
 Бог , да ни благослови и изведе до победен край нашите благочестиви намерения ! Амин !




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13708822
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031