Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2012 14:06 - АНГЕЛ МАРИН ПОМИЛВАЛ НАД 150 УБИЙЦИ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1150 Коментари: 0 Гласове:
1



http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/01/26/angel-marin-pomilval-nad-150-ubiici.149735#13275791327811&if_height=298

Ангел Марин помилвал над 150 убийци
26.01.2012 07:17
218
Преглед на печата за 26 януари 2012 година 
 
  


Помилванията на президента се оказаха от скандални по-скандални, съобщава в. "Сега". Решенията на вицепрезидента Ангел Марин и комисията, която трябва да одобрява молбите на осъдените и която по неизвестни причини се пази в пълна секретност, са пуснали на свобода осъдени за убийства, кражби, грабежи, изнасилвания, наркотрафик и други тежки престъпления.  Голяма част от помилваните не са излежали и половината от присъдите си.

Орден за помилване на убийци, коментира "Монитор". Над сто и петдесет престъпници, осъдени за жестоки убийства, са помилваните от бившия вицепрезидент Ангел Марин, получил скандално най-висшия орден на страната „Стара планина” в края намандата си от експрезидента Георги Първанов.

Сега става ясно защо този списък от 533 помилвани лица беше една от най-строго пазените тайни на „Дондуков 2”. Една мощна бригада от убийци на свобода е сериозен ресурс, с който кукловодите могат да клатят държавността. На практика с действията си бившият вицепрезидент е обезсмислил труда на хиляди от системата на МВР и правосъдието, посочва вестникът.

"Бойко нареди полицията да не бие", отбелязва "24 часа". Надявам се министър Цветан Цветанов да ме е разбрал правилно - МВР като стил трябва да забрави превишаването на правомощията! Това заяви Бойко Борисов след среща с президента Росен Плевнелиев.

Да те пазят до посиняване, коментира полицейското насилие  "Стандарт". Не ми е нужна сигурност, маскирана зад имена като "Дупетата", "Лихварите", "Шейховете" и каквито там други имена измислят креативните спецове на МВР на често кокошкарски операции, пише авторът.
 

Когато тежко въоръжени ченгета затварят кварталната заложна къща, все едно вътре в нея се извършва най-малко терористичен акт, това може само да ме плаши. Защото усещам, че вече не става дума за сигурност. А за насаждане на чувство за страх.

Тъжното е, че в момента полицията наистина има нужда от нашата подкрепа, както и ние от нейната. Защото в епохата на мутризация, която ни залива, тя би трябвало да е нашият шанс. Да ни дава сигурността, която напоследък губим осезаемо. Да чувства, че й вярваме. Но явно не знае как да си го поиска. С бой не става. Със синдикални декларации също.  А когато народ и ченгета се изправят озверели едни срещу други от двете страни на барикадата, идва времето на бандюгите.

"Стандарт" дава място и на друга гледна точка: "Защо не ръмжим срещу бандитите?" Трябва да се разберем какво искаме от властта. Когато няма справедливост, вием до Бога и смятаме, че това е по-лошо от полицейска държава. Когато ченге бутне някого, крещим до дъното на ада, че държавата е полицейска. В страната на айдуците полицията няма как да пипа с ръкавици, е позицията на автора.

"Нормално е да се очаква някаква позиция на държавния глава по отношение на множеството случаи на полицейско насилие в рамките на този мандат. Той трябва да каже как този проблем трябва да бъде преодолян. Включително стои въпросът дали той ще свика консултативния съвет по национална сигурност на тема, свързана с полицейското насилие", предлага в интервю за "Новинар" Емануил Йорданов, бивш вътрешен министър.
 Според него Цветан Цветанов подклажда полицейското насилие с неуважението към закона. Той е първият български вътрешен министър, който си позволява от трибуната на парламента да наруши конституцията, смята Йорданов.

"Президентът като граждански богочовек", коментира "Труд". Образът на Росен Плевнелиев от предизборната кампания продължава и до днес. Месеци наред една и съща дългосвиреща плоча от декларативни мечти за България 2020 и себезаклинания в принципност. Този образ вече е напълно изчерпан и трябва да бъде
 изхвърлен.

Гражданският президент е народоизбран богочовек. Той е гражданин, който няма управленски функции, но може да отстоява граждански позиции пред институциите и обществото. Който не мълчи при хроничен полицейски произвол и при перманентна война между изпълнителната и съдебната власт. Който казва истините, които всички знаят, но не чуват, и сочи пътищата, които всички търсят, но не виждат, отбелязва авторът.




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13704657
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031