Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2012 14:16 - МЕД И КАНЕЛА ЗА ЛЕЧЕНИЕ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 9824 Коментари: 0 Гласове:
3



Димитър Петров, публикува в Църква общност общество Димитър Петров created the doc: "МЕД И КАНЕЛА"

МЕД И КАНЕЛА

Факти за меда и канелата: открито е, че смес от мед и канела лекува множество заболявания. Мед се произвежда в повечето страни по света. Днешните учени също приемат меда като вид „панацея” за повечето болести. Мед може да се използва при всички болести без никакви странични ефекти.

Съвременната наука твърди също така, че макар да е сладък, медът не вреди и на болни от диабет пациенти, стига да се приема в правилната доза като вид лекарство. Едно канадско списание, „Weekly World News”, в броя си от 17 януари 1995, дава следния списък на болести, които, според изследванията на западни учени, могат да бъдат лекувани със смес от мед и канела:

Проблеми със сърцето:

Направете смес от мед и канела на прах, нанасяйте я върху филия хляб и я приемайте редовно за закуска вместо конфитюр или мармалад. Това понижава холестерина в артериите и предпазва от сърдечна недостатъчност. А при тези, които вече са получавали сърдечна недостатъчност, биха могли с редовен ежедневен прием на тази смес да отдалечат многократно следващия пристъп. Редовното практикуване на горното облекчава затрудненото дишане и укрепва сърдечния ритъм. В редица частни клиники в Америка и Канада са лекували успешно свои пациенти по този начин, тъй като с напредване на възрастта вените и артериите губят своята гъвкавост и постепенно се запушват, а съчетанието от мед и канела ги оживява отново.

Артрит:

Пациенти, страдащи от артрит, трябва да приемат ежедневно, сутрин и вечер, чаша гореща вода с две супени лъжици мед и една чаена лъжичка канела на прах. С течение на времето, при редовен прием, може да бъде излекуван дори хроничен артрит. При неотдавнашно изследване в Копенхагенския университет е открито, че 73 от общо 200 пациенти са били напълно освободени от болката още след първата седмица, а в рамките на един месец, почти всички пациенти, обездвижени частично или напълно от артрита, са възвърнали походката без болка.

Инфекции на пикочния мехур:

Пийте разтворени в умерено топла вода две супени лъжици канела и една чаена лъжица мед. Това убива микробите в пикочния мехур.

Зъбобол:

Направете смес от една чаена лъжица канела и пет супени лъжици мед и поставяйте от тази смес върху болния зъб. Правете това по три пъти на ден, докато болката изчезне.

 

 

Холестерин:

Установено е, че при приемането на две супени лъжици мед и три чаени лъжички канела на прах, смесени в 450 мл. гореща вода, нивото на холестерин в кръвта намалява с десет процента още в следващите два часа. Както е посочено по-горе за пациентите с артрит, ако този разтвор се приема три пъти дневно, това може да спомогне за излекуването на всякакъв вид хронични повишения на холестерина. Според публикации в споменатото списание, приемането на чист мед с ежедневната храна освобождава от натрупването на холестерин.

Простудни заболявания:

Когато имаме лека или тежка форма на простудяване, трябва да приемаме в продължение на три дни една супена лъжица леко затоплен мед с четвърт супена лъжица канела на прах. Приемането на тази смес лекува почти всички хронични кашлици, простудни заболявания и освен това прочиства синусите на носа.

Стомашни проблеми:

Приемането на мед с канела лекува стомашни болки, стомашно разстройство и прочиства в дълбочина стомашната язва.

Газове:

Според проучвания, направени в Индия и Япония, приемането на мед с канела на прах освобождава стомаха от натрупване на стомашни газове.

Проблеми с имунната система:

Ежедневното приемане на мед и канела на прах укрепва имунната система и предпазва тялото от бактериални и вирусни инфекции. Установено е, че медът е високо наситен на разнообразни витамини и желязо. Трайно установеното приемане на мед укрепва белите кръвни телца в противодействието им срещу бактериалните и вирусни заболявания.

Лошо храносмилане:

Приемането преди хранене на две супени лъжици мед, поръсени с канела на прах, освобождава от киселини и подпомага храносмилането дори на най-тежки храни.

 

Грип

Испански учен е доказал, че медът съдържа естествени съставки, които убиват грипния зародиш и така предпазват от грип.

 

 

Дълголетие

Редовното приемане на смес от мед и канела на прах забавя симптомите на старостта. Вземете четири супени лъжици мед, една супена лъжица канела на прах, три чаши вода и ги сварете като чай. Пийте четвърт чаша от тази смес три-четири пъти дневно. Това съхранява кожата свежа и гладка и забавя симптомите на старостта. Стимулира също така дълголетието.

.

За намаляване на теглото

Всяка сутрин половин час преди закуска, на празен стомах, и всяка вечер непосредствено преди лягане изпивайте смес от мед и канела, сварени в чаша вода. Ако приемате тази течност редовно, това подпомага намаляването на теглото дори у хора с крайно високо наднормено тегло. Редовният й прием освен това не позволява на мазнините да се отлагат в тялото дори при висококалорични диети.

Рак

Последните проучвания в Япония и Австралия показват, че се постига лечение на рак на стомаха и рак на костите в напреднал стадий. Пациентите, страдащи от тези видове рак, трябва в продължение на един месец редовно да приемат по три пъти на ден една супена лъжица мед с една чаена лъжица канела на прах.

Преумора

Съвременните изследвания показват, че медната захар не вреди, а подпомага за физическото укрепване на тялото. Хора в пенсионна възраст, които приемат смес от равни количества мед и канела на прах, повишават своята бодрост и жизненост. Доктор Милтън, който е провеждал подобно изследване, казва, че ако половин супена лъжица мед, разтворен в чаша вода и поръсен с канела на прах, се приема ежедневно след сутрешния тоалет и следобед окол 15.00 ч., когато енергията на тялото започва да спада, това укрепва енергията на тялото за дни напред.

http://vatopaidi.wordpress.com/2011/02/22/honey-and-cinnamon/View Doc




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13759184
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930