Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2011 22:50 - ЛЕЧЕНИЕ НА ГРЯХ - СВИДЕТЕЛСТВО
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 832 Коментари: 0 Гласове:
0



Тема   Лечение на грях    
Автор Tимoтeй (монах в света)
Публикувано 24.06.10 18:04

 


Прочетох бегло темата за сексуалността и разбрах, че малцина вярват, че грехът и греховната нагласа на човека могат да се лекуват и даже излекуват.
Дори грехованата нагласа да е обусловена генетично!

А това си е елементарна истина за всеки вярващ православен. Та нали Бог, Комуто служим е Всемогъщ – как така няма да ни помогне и да ни излекува от грях! Той може дори да ни излекува от всяка телесна болест, и ако не го прави, това е за да ни помогне да осъзнаеш духовната си болест. Ако осъзнаем греха си, ще потърсим Неговата помощ и така ще се спасим от грях и вече няма да има значение дали телесно болни или здрави ще напуснем този живот и ще наследим Царството Небесно, където няма болест и смърт.

И както за телесната болест има рецепта за истинко излекуване – особено ефектни са природосъобразните рецепти, така и за всяка духовна болест има рецепти за истинско лечение! Дори бих написал цяла книга, ако имам време и сили – дай Боже! Защото знание за това как да се лекуваме от грях, Бог ни е дал изобилно в Църковното Предание! Просто четеш, вярваш и изпълняваш.

Има рецепта за лечение от лъжа, от празнословие, от гняв. Аз съм се излекувал от блудни мисли – дано да е завинаги! – и т.н. Има и случай на излекуване на генетична лоша наследственост. Родителите разбрали за тази опастност от лекарите и можело детето да се развие недъгаво и веднага, като православни, потърсили църковната помощ – кръстили детето и започнали да дават причастие на детето всака седмица, по съвета на своя изповедник-свещеник. След няколко месеца лекарите установили, че детето се развива нормално и е вън от опасност!

Прост и ясен пример.

Както се казва, няма непростим и излекуван грях, освен неразкаяният! Неосъзнатият! Щом го разбереш и знаеш, че твоята физическа радост на греха прогневява Бога, се разкайваш и търсиш Божията помощ в Църквата, чрез Тайнствата и молитвите на живите ни свещеници и епископи и на още по-живите ни Свети Отци на Църквата. Ако се потрудиш достатъчно – насилници грабят Царството небесно – насилници към своите греховни нагласи – то Бог ти помага и грехът ти се стопява като пролетен сняг!!

Повярвайте ми, може да не съм Старец, но съм стар:

Тимотей Митев



Тагове:   лечение на грях,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13705303
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031