Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2011 10:13 - ЩО Е РЕЙКИ ?
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 597 Коментари: 0 Гласове:
2



Evlogia Angelova, публикува в Църква и общество Evlogia Angelova created the doc: "Къде е истината, за какво става дума при феномена «Рейки"?"

Ето какво пише в своята книга "Изцеления истински и лъжливи - окултизмът в медицината" свещеник А. Шабанов:

 

"РЕЙКИ е японска дума. Първият йероглиф РЕЙ означава "тайнствена сила" или "Трансцендентален Дух". За християнското съзнание всичко става съвършено ясно - ако не става дума за Божия Дух, тогава можем да говорим само за "поднебесните духове на злобата", т.е. демоните. Йероглифът "КИ" означава "Жизнена сила, Светлина или Енергия на биоплазмата". Като съберем заедно тези два йероглифа, ще получим типичния за възродения съвременен окултизъм хибрид от мистика и спекулативна наука."

Всеки човек може да приеме енергията Рейки; единственото условие е да си платиш. Първата степен струва няколкостотин евро, втората - над хиляда, а майсторската степен, която дава право да посвещаваш други хора - около десет хиляди долара. Платилият за първата степен посещава четиридневен семинар, по време на който получава "посвещение", диплом, литература. След "инициацията" някои изпадат в истеричен смях, или напротив - в абсолютна меланхолия. Всеки от посветените рейкисти преди всичко трябва да вярва в "Канала", от който идва енергията, в "Силата".

На думи рейкистите са толерантни към всички религии. Но на практика не одобряват посещението на църква. В крайна сметка, А. Шабанов прави извода, че практикуването на РЕЙКИ не е безопасно: По свидетелствата на няколко човека, инициирани и практикували РЕЙКИ, и след това завърнали се в Православната църква, РЕЙКИ действа разрушително на психиката на човека.

Ето какво разказва Светлана К., практикувала три години:

"При нас имаше странни случаи, някои от тях просто ужасни. Например, представете си, на една жена след ултразвуково изследване, й казват, че е бременна. Тя отива при Майстора РЕЙКИ, той й провежда 10-минутен сеанс, след което медицинската апаратура показва, че плодът е изчезнал. Не знам защо, но у всички в групата ни имаше големи семейни проблеми, особено ако единият член на семейството е получил инициация, а другият - не. Мнозина направо се разведоха. Опитвахме се да си помагаме един на друг, но всички постоянно практикуващи бяха с много разбита нервна система..."

 

След задълбочено изследване на фактите, свързани със системата РЕЙКИ, отец А. Шабанов прави следните изводи:

1. РЕЙКИ няма нищо общо с Християнството, а е разновидност на окултизма.

2. Практиката на РЕЙКИ - възлагане на ръце, обръщането към неизвестен "Абсолют", инициацията, строгата йерархичност, позоваването на някакви тайни доктрини - дава право РЕЙКИ да бъде охарактеризирано като полусекретно окултно движение.

3. Имайки предвид, че РЕЙКИ непосредствено се занимава със здравето на хората, а "лечителите"-рейкисти нямат никакво медицинско образование, да не говорим за лиценз от Министерството на здравеопазването, системата РЕЙКИ представлява опасност за здравето на хората.

4. А имайки предвид Библията и догматите на Църквата, използването на РЕЙКИ-системата се явява отстъпничество от Христа, тежък грях; а "лечителите РЕЙКИ" са назовани влъхви, които неминуемо ще настигне Божият гняв (виж Второзаконие 18, 10-12).

Това е... А всеки сам може да направи своя избор.View Doc



Тагове:   рейки,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13751275
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930