Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2011 22:44 - СВЕТА БОГОРОДИЦА ВЪЗКРЕСЯВА МЪРТЪВ МЮСЮЛМАНИН В СИРИЯ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 566 Коментари: 0 Гласове:
0



Света Богородица възкресява мъртъв мюсюлманин в Сирия
 25.11.05  | о. Игнатий, игумен на витлеемски манастир

 

 

Източник: orthodoxia.gr

Поредица от чудеса разтърсиха Дамаск и Саудитска Арабия през миналата година. През декември 2004 година, един мюсюлманин от Саудитска Арабия разказа посредством медиите своята истинска и покъртителна история, която променила целия му живот. Разказът му бе тиражиран по електронните медии и публикуван във вестници и списания в цяла Саудитска Арабия, Палестина и съседните страни. Историята бе отразена и в Интернет на арабски език.

Преди години този мюсюлманин се оженил за едно момиче, богата мюсюлманка, но бездетна. Годините минавали, но те все още нямали деца. Обиколили много лекари в Саудитска Арабия и никой не могъл да им помогне. Родителите на арабина го съветвали да си вземе втора жена и да задържи първата, тъй като законът там им позволява да имат до четири жени. Изморен и доста притеснен, той взел съпругата си и двамата заминали на почивка в Сирия, за да се отпуснат и да забравят за малко проблема си.

 В Дамаск, съпругът наел една лимузина с шофьор-екскурзовод, който трябвало да им покаже всички светски забележителности на Сирия. Шофьорът обаче забелязал тъгата и болката, изписани на техните лица, осмелил се и ги попитал, защо не изглеждат радостни - да не би да са недоволни от неговото обслужване, или от обясненията му за забележителностите.

 Тогава те му разказали за проблема си. Мюсюлманинът шофьор им обяснил, че православните християни в Сирия имат манастир, посветен на Света Богородица Шайданая, към който прибягват много бездетни семейства и се молят пред чудотворната икона на Богородица, за да придобият дете. В манастира им дават от фитила на кандилото, което гори пред чудотворната икона и тогава “Мария на християните” им въздава според тяхното желание и вяра.

 Мюсюлманинът от Саудитска Арабия и жена му казали на шофьора: “Веднага ни закарай в манастира “Шайданая”, и ако желанието ни се изпълни и ни се роди дете, ще даря 20 000 долара на тебе и 80 000 на манастира!”.

 Отишли в манастира и последвали наставленията на монасите. Щом се прибрали у дома си, съпругата му веднага забременяла. Родило им се здраво и хубаво момченце. Богородица извършила чудо в едно мюсюлманско семейство.

 Щом съпругата му родила детето, мъжът решил да изпълни обещанието, което дал. Обадил се по телефона на шофьора–екскурзовод, че ще пристигне на летището в Дамаск, като го помолил да дойде да го вземе и да го закара в манастира.

 Шофьорът обаче се оказал завистлив и алчен. Убедил двама свои приятели да отидат с него на летището за да вземат богаташа, а след това да го убият и да вземат всичките му пари. Шофьорът знаел, че саудитецът ще носи за манастира 80 000 долара.

 Така и станало. Взели го от летището. По време на пътуването, без нещастният човек да знае какво ще му се случи, обещал да даде и на приятелите на шофьора по 10 000 долара. Но вместо да го закарат в манастира, те отишли в някаква пустинна местност. Там те го убили по особено жесток начин.

 Страстта от престъпното им деяние ги заслепила и вместо да захвърлят трупа, те го сложили в багажника на колата. Взели на мъртвия всички пари и скъпия часовник, който носел. Тръгнали за друго пустинно място, където да изхвърлят тялото. Когато излезли на магистралата колата им се развалила. Двигателят на лимузината изгаснал и те слезли да видят какво става.

 Някакъв шофьор спрял с колата си, за да им помогне. Те обаче се изплашили да не се разбере престъплението им и отказали помощта му. На тръгване той забелязал, че от багажника капе кръв по асфалта, и като се усъмнил и в странното поведение на компанията, веднага се обадил в полицията да ги проверят. Поведението на тримата било подозрително.

 Патрулката била наблизо и полицаите пристигнали на указаното място след пет минути. Веднага видели кръвта по асфалта и казали на тримата да отворят багажника. Треперейки, шофьорът убиец го отворил и тогава от багажника изскочил саудитецът жив и здрав! Тогава им казал: “.... младата жена, която ми каза, че е Богородица, направи и последните шевове тук на шията ми, като преди това заши цялото ми тяло”.

 Шофьорът престъпник и неговите съучастници изгубили ума и дума. Не вярвали на това, което виждат. Полудели. Полицаите им сложили белезници и ги закарали в психиатричен затвор, докато те крещели като демонизирани: “...ние те убихме, направихме те на парчета... Как така живееш? Какъв си ти? Не си ли човек?”

 Полицаите закарали саудитеца в Дамаск и го завели в болницата. Съдебни лекари, специалисти, полицаи и други потвърдили с подписите си това голямо чудо.

 От телевизионния екран пострадалият изповядал публично: “Богородица ме заши и възкреси със силата на Сина си”. Арабинът заявил публично и своето желае да стане християнин.

 Излекуваният и възкресен саудитец се обадил на семейството си и всички дошли в Сирия. Отишли в манастира и благодарили на Света Богородица Шайданая, молили се и я прославяли. Вместо 80 000 долара, какъвто бил първият им обет, те решили да дарят на манастира сумата от 800 000 долара за големите благодеяния, които Богородица направила за цялото семейство.

 Същият саудитец днес постоянно разказва за това впечатляващо чудо. Той започва разказа си винаги с думите “Когато бях мюсюлманин ми се случи това и това”, като по този начин заявява, че вече не е мюсюлманин, нито той, нито неговото семейство...

 Това чудо разтърси мюсюлманските страни от целия Среден изток, предизвика вълнение и голяма изненада. По тази причина някои ислямски религиозни водачи започнаха да поставят под съмнение чудото, за да се избегне опасността от масово връщане на мюсюлмани в Православната Христова Църква.

Превод: Тодор Енчев



Тагове:   Чудо в сириЯ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13709660
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031