Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2011 23:13 - МАРИНА ОТ АНДРОС
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 700 Коментари: 0 Гласове:
0



“Марина от Андрос”
 26.01.06

 

 

Източник: orthodoxia.gr

За вярващия човек чудесата са нещо съвсем естествено, което той вижда почти ежедневно и което е резултат от молитвите му към Бога, Света Богородица и светците на Църквата. Такива молитви е отправяло и едно семейство от Кипър, известно от призивите за помощ по телевизията, отправяни преди две години. Родителите на малкия Андреас търсили донор на костен мозък, който да бъде присаден на болното от левкемия дете. В един момент се намерил донор и родителите започнали да се приготвят за пътуване до САЩ, където щяла да се извърши сложна операция по присаждане на костния мозък.

Всички си спомняме за трудните моменти на семейството на Васо Василиу от Лемесос и ежедневните му молитви към Христос, да спаси детето му. Преди да отпътуват за САЩ, родителите чули за чудесата на света Марина и решили да се обадят по телефона в прочутия манастир на остров Андрос, посветен на светицата и да потърсят нейната помощ. Провели телефонен разговор с игумена на манастира архимандрит Киприан, който им обещал че ще се помоли на светицата и пожелал на родителите, детето да има света Марина за свой помощник в операционната зала.

 С молитвата на игумена Киприан и с голяма вяра в помощта на света Марина двамата родители и малкия Андреас заминали за САЩ. След необходимите прегледи и подготовка, детето било подготвено за сложната операция.

 Малко преди операцията, една жена влязла при хирурга, който щял да оперира детето. Казала му, че е лекар и помолила да присъства на самата операция, понеже била личен лекар на малкия Андреас. Разговорът на жената с хирурга го убедил, че тя наистина има медицинско образование и не оставила никакво съмнение в него, че не е лекар. Но той все пак й казал, че не е позволено в хирургията да се намира чужд лекар и че било правило за неговия екип при толкова сложни операции да не приемат чужди специалисти в операционната зала. Настояването на лекарката обаче убедило хирурга да отстъпи. Помолил я да си остави данните в канцеларията и тогава да влезе заедно с него в операционната. Така и станало.

 Непознатата лекарка влязла в операционната зала и не само наблюдавала операцията, но и активно взела участие в нея. Освен това, доста пъти давала своите напътствия, как трябва да се постъпи в определени моменти. Всичко минало добре и след като хирургът й благодарил излязъл от залата. Родителите на детето изтичали към него, за да разберат как е минала операцията. “Всичко мина добре! - казал им той. - Но не мога да разбера, след като сте имали толкова добра лекарка, защо сте дошли при мен?”

 Изненаданите родители отговорили, че не са взимали никаква лекарка със себе си и не знаят нищо за случая. Хирургът обаче настоял и им казал, че когато излязъл от операционната, тя останала вътре заедно с другите лекари от екипа. „Значи би трябвало да е някъде там”, решил той и настоял да я потърсят. Но търсили безуспешно – никъде не открили лекарката. Родителите си помислили, че веднага след операцията тя си е тръгнала и след съвета на хирурга отишли в канцеларията да потърсят данните й там, за да й благодарят. Предполагали, че е някаква лекарка от Гърция или Кипър, която е взела присърце случая с тяхното дете и е дошла до тук, за да присъства на операцията.

 С изненада обаче видели подписа на лекарката: “Марина от Андрос”. Не вярвали на очите си. Доста време стояли пред подписа и чудото на света Марина, без да помръднат. Сълзи на радост и благодарност изпълнили очите им. Спомнили си онова, което им казал игумена на манастира “Св. Марина”: “Идете в Америка и ви пожелавам света Марина да бъде вътре в операционната”.

 Неописуемата си радост от успешната операция и възстановяването на Андреас те изразили пред средствата за масова информация, разказвайки и за случилото се чудо. От тогава те дали обет, винаги на празника на св. Марина цялото семейство да ходи на остров Андрос в нейния манастир.

 • Горещо благодарим на г-жа Спиридула Кириакопулу, лекар пенсионер, която бе така любезна да ни осведоми за това чудо. Благодарим също и на игумена и на братството на манастира “Св. Марина” за уточненията и отговорите, които им зададохме. Телефонът на манастира е 2282024074.

 Превод: Тодор Енчев


                                Източник: ПравославиеБг



Тагове:   марина от андрос,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13745565
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930