Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2011 13:55 - ИЗЦЕЛЕНИЯ В ОБРАДОВСКИЯ МАНАСТИР "СВ. МИНА"
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1223 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 14.11.2011 14:01


Онкоболна оздравяла след молитви в Свети Мина коментари/4
Майка лекува сина си от депресия в обителта

София, България

 Разкази за чудодейни изцеления по молитвите на светите безсребреници Козма и Дамян доведоха стотици вярващи от цялата страна вчера, когато се почита тяхната памет, в Обрадовския манастир „Свети Мина” край София, пише "Монитор". Обителта се слави не само с чудотворната икона на светеца воин Мина, но и с аязмото, за чиято вода се смята, че е целебна в параклиса на светците Козма и Дамян до главния храм. Някои от поклонниците бяха пристигнали още в понеделник и пренощували в страноприемницата, за да успеят за светата литургия, която започна рано сутринта в главния храм на обителта, и да се причестят.
Докато архимандрит Теофаний и свещениците Борис и Ириней отслужваха в храма, готвачки доброволки от София варяха традиционния за случая курбан, който след службата беше осветен и раздаден на поклонниците. Повечето от вярващите обаче чакаха търпеливо ред да влязат в параклиса и да се помолят на чудодейната икона на светците Козма и Дамян, както и на воина светец Мина.

 51-годишната Лилия беше дошла тук от ранни зори със сина си Даниел. Моли се за неговото оздравяване, момчето видимо е в дълбока депресия. „Надеждата ми е в светците, в Господа, знам случай на излекувани от такова заболяване по молитвите им, няма да се откажа, тук ще идвам всяка неделя, докато момчето ми се оправи”, нарежда с просълзени очи, но с надежда изстрадалата майка.

 „Ще се оправи момчето ти, аз съм една от тези, преди години бях изпаднала в депресия, но след няколко молитви тук не само, че болестта ми премина, но си намерих и съпруг, пак по застъпничеството на светиите”, опитва се да я утеши друга поклонничка. Това е Елена Маринова, която е довела за празника тук 28-годишната си дъщеря Мила. Самата тя уверява, че животът й коренно се е променил и се подредил изключително добре, след като преди 23 години тук я довела нейна позната. Скоро след поклонението си тогава тя се омъжила сполучливо и намерила добре платена работа. Вчера Маринова се молеше за здравето на дъщеря си, която е с повишени стойности на кръвната захар.

 Тук стават много чудеса, толкова много, че те дори вече не ни учудват, станали са нещо като всекидневие, казва клисарката Пеца Кьосева. Тя помага в манастира от 4 години и твърди, че откакто е дошла да работи тук, от измъчвалите я дотогава ставни болки вече няма и помен. Жената се замисля кое от многобройните чудеса да разкаже. Спира се на едно от тях, за което твърди, че я е покъртило до дън душа.

 „Неотдавна, в продължение на месеци, всяка събота и неделя при нас идваше една жена, молеше се горещо, със сълзи на очи пред чудотворните икони. Беше ми неловко да я питам каква е мъката й. Един ден обаче тя дойде с погачи, бонбони и сама разказа. Синът й за изненада на лекарите излязъл от будна кома след тежка катастрофа.

 Момчето преживяло така 3 месеца, никой не давал надежда”, разказва клисарката. Този случай е описан в книгата, в която свещениците събират свидетелства на вярващи за чудеса, случили се с тях.

 Петдесетинагодишна жена пък се оказала напълно здрава на контролния преглед преди онкологична операция, независимо че преди да започне да идва в манастира, скенерът показвал ясно тумор. Най-многобройни са обаче историите в книгата за заченати бебета след дълги години безплодие.


                                    Източник: Блиц новини




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13745836
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930