Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2011 14:01 - АРХИЕРЕЙСКИ НАМЕСТНИК ИСКА КАНОНИЗАЦИЯ НА ВАНГА
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1225 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 02.02.2011 21:08


Архиерейски наместник иска канонизация на Ванга    

 Автор в. "Стандарт"   
сряда, 02 февруари 2011
"Ванга трябва да бъде канонизирана за светица". Това твърди архиерейският наместник на Петрич отец Ангел Кочев. Той подчерта, че мнението е лично негово, а Светият синод е този, който може да вземе решение. Свещеникът е наясно, че такава процедура е много тромава, бавна и сложна. "Аз смятам, че чудеса ставаха, докато бе жива пророчицата. Тя лекуваше болните, знаеше болките им и как да ги изцери. А тези неща се знаят от всички. След смъртта й пък хиляди миряни идват в нейния храм в Рупите. Зареждат се с позитивна енергия, получават духовна чистота и изцеление", каза още архиерейският наместник на Петрич.

Той вярва, че ще дойде ден, в който Ванга ще бъде канонизирана за светица. Въпреки трудната процедура. "Дълго време предлагахме същото да се случи и с преподобна Стойна, която е живяла в село Златолист и също е помагала на нуждаещите се хора. Но никой не обследва делата и чудесата, свързани с нея. А смятам, че тези две велики жени заслужават да бъдат канонизирани", допълни отец Ангел Кочев.

Тази година се честват 100 г. от рождението на Ванга. Едноименната фондация иска да се отвори къщата й за посетители, за да видят хората автентичната атмосфера, в която тя е живяла.


                         жжжжжжжжжжжжжжжжжжж

           Според Божието слово на човек е нужно да знае, че трябва да се допитва до своя Бог, а не до мъртвите.  Двата източника са противоположни и неравностойни. Който се допитва до мъртвите, се лишава от милостта на Бога.  Ванга е говорила изключително с духове на мъртви, с животни..... и
независимо от това, че е правила добрини, не е угодила на Бога. Чудеса прави и дяволът, а сега очакваме чудесата на ЗВЯРА.
          Нека си припомним как дяволът имитираше чудесата, които Бог правеше чрез Мойсей. Но накрая народът на Мойсей премина през Червено море, а преследващите ги египтяни се издавиха.
          Писано е да разпознаваме духовете, защото са много, а на нас ни е нужен само Божия Дух. Невежите хора не знаят, което е жалко и страшно, но още по-жалко и страшно е за такива "отци" като този, който е направил такова предложение, защото той е по-сляп и от самата Ванга, а се е нарекъл "отец", за да заблуждава много души. Но знам и вярвам, че Православната църква не е сляпа и ще даде отговор достоен и богоугоден на интересуващите се. Жалко и за многото политици и интелектуалци, които са чели много дебели книги, но не са си направили труда да прочетат най-важната! Затова и нашият народ /като цяло/ страда и се оставя да го брулят много ветрове. 
Светият човек служи на хората само чрез Божия Дух!
Бог прави чудеса, дава отговор на много проблеми, изцелява, но с чиста сила, която изисква от нас да имаме смирение, преданост, вярност и най-много любов към Бога и човеците!!!

                                                             ЕСТИР

           Грях или не, но не се стърпях да не прехвърля този коментар от Православие БГ по повод такава информация, каквато публикувах по-горе. Ето:
#2 dnikolov 2011-02-02 18:07
След смъртта на Ванга, според свидетелството на сестра й Любка, в нейна памет били отслужени заупокойни четиридесетдневни Литургии, но покойната се явила на Любка насън и казала: „Любке, стига с тия Литургии. Аз съм на дъното на ада и това не ми помага, само повече ме гори”
(Източник: Архимандрит Варнава (Сатиров). „Ванга – вест от дъното на ада. Тоталитарни секти и демократична държава” стр. 131)
       



Тагове:   святост,   измама,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13744353
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930