Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.12.2010 06:33 - ХРИСТОС СЕ РАЖДА, СЛАВЕТЕ ГО !
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 2774 Коментари: 4 Гласове:
3



Христос се ражда, славете Го...”
                         
С такива сладкогласни църковни песнопения ние, християните, възпяваме най-спасителното и благодатно събитие в цялата човешка история – Раждането на Божия Син Иисус Христос. Преди 2009 години небесните ангели донесоха най-жадуваната за  цялото човечествo Блага вест: “Ето, благовестя ви голяма радост, която ще бъде за всички човеци. Защото днес ви се роди Спасител, който е Христос Господ” (Лука 2:10).
  Този божествен поздрав не беше чут от царедворците, нито от еврейските книжници, а от Витлеемските овчари... Драги потомци и потомки на славни български деди, братя и сестри, какво накара Бог да изпрати Сина Си Христос при нас? Накара Го любовта Му към нас.
Както знаете, Бог е сътворил целия този видим свят, нашата планета земя с многообразния й растителен и животински свят, за теб и за мен. За семейството. Това е, тъй да се каже, Неговото БОГОЯВЛЕНИЕ. А ние сме Неговите Богослужители и свещенослужители...

  Падналите ангели обаче успели да склонят Адам и Ева към грях. Оттам сме станали греховни, повредени! Подобно на духовен "вирус" сатаната се вмъкна в човешката история и ето, всички сме свидетели на толкова кръвопролития, омраза, завист...
  Мили братя и сестри, Христос направо нарича дявола “лъжец, баща на лъжата и човекоубиец” (Йоан 8:44). И затова, както пише и св. Йоан Богослов, Христос се роди, за да  разруши делата на дявола (1 Йоан. 3:8).
Мили братя и сестри, чуйте Христовия спасителен план за теб и за мен. Той каза: “Дух Господен е върху Мене, затова Ме помаза да благовестя на бедните, прати Ме да лекувам онези, които имат сърца съкрушени, да проповядвам на пленените освобождение, да пусна на свобода измъчените, да проповядвам благоприятната Господня година” (Лука 4:18).
И наистина, Христос е излекувал милиони и продължава да лекува, без да е учил медицина. Вижте хилядите сиропиталища и болници.
Христос не е учил архитектура, но за Него са изградени и изографисани най-величествените храмове и манастири - като нашия Рилски манастир, например.
Христос никога не е следвал консерватория, но е вдъхновявал велики композитори, които за Него са написали най-великолепните химни, меси и църковно-православни песнопения.
Христос не е следвал никакво образование, но е имал и има най-много ученици и последователи.
Христос не се е учил на военно дело, но Той е покорил най-много народи за любовта и мира! И за небесния рай!
Да, чрез основаната от Него Църква Той ни донесе Царството Божие, което е мир, радост и любов в Духа Святаго.
  Мили братя и сестри, нека по-често да четем Евангелието на сърцето, Евангелието на природата и Св. Библия. Правейки това, Христос ще се роди в нас, както е обещал: “Ще дойдем и жилище в него ще направим” (Йоан 14:23).
Нека празнуваме не толкова "ВЕСЕЛАТА КОЛЕДА”, което би ни отвело по-скоро до витлеемските кръчмари, които не подслонили бъдещата Майка на Спасителя, а да честваме радостното РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО! То ще ни заведе по-скоро до витлеемската пещера с Младенеца и до Неговата Майка Мария, с овчарите и източните мъдреци.
Нека радостта на витлеемските овчари и блаженството на мъдреците да ви съпътства с душевен мир и телесно здраве и през цялата следваща  2010 година.
  Христос се ражда, славете Го, Христос слиза от небето, посрещнете Го! А м и н!


                                Автор: Свещеник ПЕТЪР ЦАНКОВ



Гласувай:
3



1. miaa - Щастлива Коледа! Успешна, Нова ...
24.12.2010 07:53
Щастлива Коледа! Успешна, Нова 2011година!
цитирай
2. bogolubie - Благодаря ти, миличка!
24.12.2010 16:15
И аз ти пожелавам благословена Коледа и много здраве и успех с Божията помощ и закрила във всяко едно твое начинание! Бъди щастлива и нека всичко да ти носи радост!
цитирай
3. mileidi46 - vul6ebna koledna no6t za teb mila. . ...
24.12.2010 22:43
vul6ebna koledna no6t za teb mila...Xaresa mi tova,koeto si slojila dnes...6te sloja zitat i tvoq link kum postinga mi ot tazi ve4er..
Blagodarq ti....
цитирай
4. bogolubie - Благословена и щастлива да си на Коледа и завинаги!
25.12.2010 06:11
Каквото смяташ за добре в име Божие, прави! Да събираме мед и да подаваме на други! Сега е времето! И аз ти благодаря за пожеланията!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13704409
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031