Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2009 18:29 - НОЕВИЯТ КОВЧЕГ Е ОТКРИТ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 5380 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 02.12.2010 15:43


 
                   НОЕВИЯТ КОВЧЕГ Е ОТКРИТ

Този материал е стигнал до мен през 1996 год., но може би някой не е информиран, а би искал да знае това, затова го публикувам за тези, които се интересуват от доказателствата по библейските сказания.

           Международна експедиция от геофизици и геолози, ръководена от американеца Дейвид Фасолд е открила останки от древен кораб на надморска височина 2300 метра, съобщи в. "Обзървър". Находката е на около 32 километра от връх Арарат в Източна Турция - тоест край мястото, където според Стария завет е спрял Ноевия ковчег след потопа.
           Турското правителство е било убедено от своите съветници, че екипът, търсещ от шест години Ноевия ковчег, наистина е намерил останките му и е обявило района  за археологически резерват. Дейвид Фасолд е разяснил, че с радиолокационни методи са получени много ясни снимки на затрупания под земята корабен скелет. Той е дълъг 172 м. и широк 46 м., което доста точно съответства на библейските сведения.

             Върху планината Арарат в Трция са открити добре запазени останки на Ноевия ковчег и на...мумифицираното тяло на неговия забележителен капитан. Те са били в полузарито състояние и точно там, където геолозите отдавна предполагаха, че може да лежи библейския кораб от хилядолетия насам.
            Както теолозите, така и учените квалифицират това откритие като най-забележителното на всички времена. Професор Терънс Формби казва: "Много е вероятно това тяло да се окаже велик мъж от Библията!" Същият оглавява разкопките, които се извършват в най-високите части на планината Арарат.

                ЗАМРЪЗНАЛ,  ИЗСУШЕН

             "Тялото се намираше в легнало положение в една малка стая, която беше под главната палуба на огромния кораб и приличаше на къщичка. Този мъж е бил на средна възраст, има дълги посребрени коси и е облечен в кафява качулка." - разказва проф. Формби.
             "Тук, върху планината Арарат, климатът е въздействал върху тялото, като го е изсушил и замразил. То се е запазило във великолепно състояние", - продължава ръководителят на археологическите разкопки.
             Търсенето на Ноевия ковчег, който според Светото писание Ной е съградил, и в който поставил двойки животни от различни видове, за да ги спаси от 40-дневния потоп, винаги е предизвиквало любопитството на хората.
             Изследователите се сдобиха със сензационно доказателство още през 1959 год., когато един турски летец засне и донесе снимки на планината отгоре. Те показваха изображението на някакъв подобен на кораб мъгляв предмет, който се е врязъл във върха на планината Арарат. До лятото на 1993 г., обаче, никой не успя да се изкачи дотам и да донесе някакво неопровержимо доказателство.
             "Ние почти се бяхме отказали да лазим и да се изкачваме, когато един от нашите хора погледна встрани от откриващия се пред нашите очи пейзаж и нададе радостен вик - разказва един от английските участници в експедицията - Питър Джонсън. - Там, извън планинския склон, стърчеше носът на един кораб и това беше един наистина гигантски кораб!" - продължава той.
                        "Поради острите зъбери и изключително неравната повърхност бяхме принудени да се изкачим на четвърт миля по-нагоре от нашата палатка. Оттам в продължение на две плодотворни седмици с изключително внимание слизахме до кораба и се изкачвахме обратно по планинския склон."
            "Невъзможно е напълно точно с думи да се опише усещането, когато най-накрая се спуснахме вътре в корпуса на самия кораб.Нашите дългогодишни очаквания бяха надхвърлени още повече, когато видяхме Ной, който лично беше там, за да ни посрещне." - казва Джонсън.
            Ной и неговото семейство според Библията изградили обширен кораб и успели да съберат в него всички онези животни, които по-късно, след отдръпването на водите на Великия потоп, щяха да се разпространят по целия свят.
            Корабът е останал непокътнат, цял и сух на 2000 фута под върха на планината Арарат, която има 17000 фута височина.
           "Всички, получени от нас резултати от това забележително откритие доказват и потвърждават дадените в Библията сведения за Ной и неговия кораб" - казва отец Серджо Донати, специален пратеник на Ватикана, който е бил избран и изпратен лично от самия римски папа, за да изследва този грандиозен кораб.
            "Аз съм 99 процента сигурен, че откритият вътре в кораба човек е самият Ной. За мен, обаче, си остава загадка  - защо той е останал там, а другите са си отишли" - продължава ватиканският духовник.

                УМОПОМРАЧАВАЩО   ОТКРИТИЕ
             
             Семейството му по-късно е решило да използва кораба като истински ковчег, като място за погребението му или като един своеобразен израз на почит и уважение за доверието и жертвоготовността му към Бога? Във всеки случай това е един изключително радостен повод за християнството по целия свят. - заключава отец Донати.
             Сред участниците в експедицията е и един такъв заклет и отдавнашен атеист като изследователя Робърт Кистлър, но дори и той бе принуден да приеме, че случилото се на върха на планината безусловно отразява историята на Ной, за която пише в Библията, и че това е едно наистина умопомрачаващо откритие.
             "Аз отдавна се бях убедил, че книгите на Библията отразяват легенди и митове, но сега моето вътрешно чувство ми говори, че те са достоверни и че капитанът на този кораб наистина не може да е бил друг, а Ной" - казва Кистлър.
             "Уверих се, че наистина би трябвало да е станал Велик потоп, за да изкачат водите му този кораб толкова нависоко и той да спре там на последен пристан. Аз се уверих също и в това, че в кораба са се намирали различни видове животни. Ние намерихме и донесохме различни видове косми, пера и козина, както и вкаменени купчинки от животински екскременти".
             Специалистите предполагат, че пълното разкопаване и спускането на кораба от планината Арарат по-долу за по-подробни изследвания ще отнеме  най-малко три години.
             Тялото пък, за което се счита, че е на Ной, вече е изпратено в Анкара, където се съхранява в камера със специална специфична инсталация при условия, близки до онези на върха на планината Арарат.
             Отец Серджо Донати придружи Ной в първото му пътешествие и пътуване след Великия потоп и ще остане с него в Анкара дотогава, докато тялото на библейския праотец не бъде погребано за последен път.
                                  Из чуждестранния печат
                                                           1996 г.            
           
                           жжжжжжжжжжжжжжж

           Съжалявам, че нямам умение да поставя тук и снимката на Ной, която е публикувана. Простете ми!
                                                              ЕСТИР


Тагове:   ноевият ковчег,


Гласувай:
0



1. emil60 - Благодаря!
28.11.2009 18:38
Бях го забравил, но би било добре да има още публикации по въпроса...
цитирай
2. анонимен - любопитно...
28.11.2009 20:15
можеш ли да посочиш линкове с тази статия в нета? дори и на английски...
ще ми бъде много интересно да видя тази снимка...
цитирай
3. bogolubie - ВЕСТНИКЪТ Е "БЛАГОВЕСТИЕ",
28.11.2009 20:22
БРОЙ 1, 1996 ГОД. Там откъде са го препечатали, незнам. Ще потърся някой, който може да снима снимката и ще я публикувам. В краен случай това ще стане, когато синът ми си дойде за празниците.
цитирай
4. анонимен - ще се радвам :)
28.11.2009 20:27
ще се радвам :)
цитирай
5. bogolubie - СЪЖАЛЯВАМ, ЧЕ ОТ ВЕСТНИЧЕТО
02.12.2010 15:45
НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕХВЪРЛИ СНИМКАТА В ИНТЕРНЕТ.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13709660
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031