Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2009 22:24 - ЕТО И ДУМИТЕ НА ГОСПОД ЗА ПОСЛЕДНОТО ВРЕМЕ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1205 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 20.11.2009 22:32


                    
          ИЗ ЕВАНГЕЛИЕТО ОТ МАТЕЯ 24-ТА ГЛАВА

          И като излезе Иисус от храма и си отиваше, учениците Му се приближиха да Му покажат зданията на храма. А Той в отговор им рече: Не виждате ли всичко това? Истина ви казвам, Няма да остане тука камък върху камък, който да се не срине.
          И когато седеше на Елеонския хълм, учениците дойдоха при Него насаме и рекоха: Кажи ни, Кога ще бъде това? и какъв ще бъде белега на Твоето пришествие и на свършването на века? Иисус в отговор им каза: Пазете се да не ви заблуди някой; защото мнозина ще дойдат в Мое име, казвайки, Аз съм Помазаникът, и ще заблудят мнозина. И ще чуете за войни и за военни слухове; но внимавайте да се не смущавате; понеже тия неща трябва да станат, но това не е още свършека. Защото ще се повдигне народ против народ и царство против царство; и на разни места ще има глад и трусове. Но всичко това ще бъде само начало на страдания. Тогава ще ви предадат на оскърбление и ще ви убият; и ще бъдете намразени от всичките народи поради Моето име. И тогава мнозина ще се съблазнят и един друг ще се предадат, и един други ще се намразят. И много лъжепророци ще се появят и ще заблудят мнозина. И понеже ще се умножи беззаконието, любовта на мнозинството ще охладнее. Но, който устои докрай, той ще бъде спасен. И това благовестие на царството ще бъде проповядвано по цялата вселена за заявление на всичките народи; и тогава ще дойде свършекът.
           Затова, когато видите мерзостта, която докарва запустение, за която говори пророк Даниил, стояща на светото място, /който чете, нека разбира/, тогава ония, които са в Юдея, нека бягат по планините; който се намери на къщния покрив, да не слиза да вземе нещата от къщата си; и който се намери на нива, да се не връща назад да вземе дрехата си. А горко на непразните и на кърмещите в ония дни! При това, молете се да се не случи бягането ви зиме или в съботен ден; защото тогава ще има голяма скръб, небивала от началото на света, и каквато не ще има. И ако да не се съкратяха ония дни, не би се избавила ни една твар, но заради ИЗБРАНИТЕ, ония дни ще се съкратят. Тогава, ако някой ви каже, Ето, тук  е Помазаника, или, тука, не вярвайте; защото ще се появят лъжепомазаници и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така щото да заблудят , ако е възможно и избраните.
            Ето, предсказах ви. Прочее, ако ви кажат, Ето Той е в пустинята, не излизайте; или, Ето, Той е във вътрешните стаи; не вярвайте. Защото, както светкавицата излиза от изток и стига дори до запад, така ще бъде пришествието на Човешкия Син. Дето бъде мършата, там ще се съберат и орлите.
            А веднага след скръбта на ония дни слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще паднат от небето и небесните сили ще се разклатят. Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син; и тогава ще заплачат всички земни племена като видят Човешкия Син, идещ на небесните облаци със сила и голяма слава. Ще изпрати Своите ангели със силен тръбен глас и те ще съберат избраните Му от четирите ветрища, от единия край на небето до другия.
            А научете притчата от смоковницата: Когато клоновете й вече омекнат и развият листа, знаете, че е близо лятото. Също така и вие, когато видите всичко това, да знаете, че Той е близо при вратата. Истина ви казвам, Това поколение няма да премине, докле не се сбъдне всичко това. Небето и земята ще преминат, но Моите думи няма да преминат.
            А за оня ден и час, никой не знае, нито небесните ангели, нито Синът, а само Отец. И както бяха Ноевите дни, така ще бъде пришествието на Човешкия Син. Защото, както в ония дни преди потопа, ядяха и пиеха, женеха се и се омъжваха, до деня, когато Ное влезе в ковчега, и не усетиха, докато дойде потопът и завлече всички, така ще бъде и пришествието на Човешкия Син. Тогава двама ще бъдат на полето; единия се взема, а другия се оставя. Две жени ще мелят в мелницата; едната се взема, а другата се оставя. Затова бдете, защото не знаете в кой ден ще дойде вашият Господ! Но това да знаете, че ако домакинът би знаел в кой час щеше да дойде крадецът, бдял би  и не би оставил да му подкопаят къщата. Затова бъдете и вие готови; защото в час, когато Го не мислите, Човешкият Син иде. Кой е, прочее, верният и разумен слуга, когото господарят му е поставил над домочадието си, за да им дава храна навреме? Блажен е оня слуга, чийто господар, когато си дойде, го намери, че прави така. Истина ви казвам, че ще го постави над целия си имот. Но, ако оня слуга е зъл и каже в сърцето си, Господарят ми се забави, и той почне да бие служителите си, и да яде и пие с пияниците, господарят на оня слуга ще дойде в ден, когато той не го очаква и в час, когато не знае, и като го бие тежко, ще определи неговата участ с лицемерците; и там ще бъде плач и скърцане със зъби.

                           жжжжжжжжжжжжжжжжж


Тагове:   Господ,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13714201
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031