Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2009 06:47 - ЧУМАТА НА ПОРНОГРАФИЯТА - ДОЦ Д-Р ПАВЕЛ СТЕФАНОВ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 3314 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 02.12.2010 00:13



   Чумата на порнографията
23.10.09 | Архим. доц. д-р Павел Стефанов


През последните десетилетия се наслушахме, нагледахме и напатихме на всякакви епидемии. Но има една тиха и необявена епидемия, която пълзи и се разраства с огромни мащаби, като нанася ужасни вреди преди всичко на децата и младежите. Това е порнографията.

По време на комунистическия режим тя беше официално забранена, но проникваше най-вече в София и по-големите градове с нелегално внесени западни списания и филми. Днес порнографията шества триумфално по целия свят благодарение на Интернет. Новата медия осигури изключително поле за лично творчество и комуникация отвъд политическите, социални и културни бариери. В същото време Интернет отприщи шлюза пред амбициите на извратени алчни типове, които експлоатират проститутки и деца за печалба. Само в САЩ съществуват 244 милиона сайта, посветени на порнографията. Тази индустрия трупа милиарди печалби, като експлоатира слабостта на хората. Въпреки че в България през 2007 г. е приет закон, който забранява порнографията, по будките продължаваме да се сблъскваме с порнографски списания като „Плейбой”, които се излагат открито и се виждат от деца. Според статистиката 67% от българите са посещавали порно сайтове.

Повечето хора, които се отдават на порнографията са мъже. Редица психолози описват пристрастеността към порнографията като особен вид наркомания. Изследвания показват, че по-лесно е човек да се освободи от зависимост към дрогата, отколкото към гледането на мръсни снимки и филми. Такова пристрастяване издава, че човекът има сексуални проблеми и неизбежно предизвиква ревността на приятелката или съпругата си, след което често настъпва скъсване на отношенията. Порнографията създава изопачена представа за нормалните полови отношения и прави невъзможно тяхното поддържане. Мнозина от хората, които малтретират и се гаврят с жените си са порно маниаци. В такива семейства по правило има по-малко деца, които неволно стават свидетели на всякакви извратености.

Най-страшното е, че се засилва процентът на порнографията, която представя секс с кукли, животни или дори с деца и бебета. По всички възможни човешки и божествени закони това е отвратителна гавра с най-невинните същества и се наказва строго, но не и в България, където правораздаването е празна дума. През последните години избухнаха няколко скандала с педофили - наши депутати или хора, дошли от Запад, които примамват наши деца и ги развращават понякога със знанието на техните родители. Най-абсурдното е, че детската порнография е забранена в Европейския съюз, но е разрешена в САЩ. Според едно американско проучване 42% от местните деца посещават редовно порно сайтове. Един от начините да се справим с порнографията е поставянето на филтри в училищните и домашните компютри и засилена борба срещу тази хищна човеконенавистна индустрия. Затова св. ап. Йоан Богослов пише в първото си послание: „Всичко, що е в света – похотта на плътта, похотта на очите и гордостта житейска, не е от Отца, а от тоя свят. И светът преминава, и неговите похоти, а който изпълнява волята Божия, пребъдва довека” (2:16-17)



Тагове:   порнография,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Много точно
24.10.2009 20:53
Жалко, че надали някой ще обърне внимание, днес, особено в България, на дневен ред са толкова много други проблеми, но това не значи, че трябва постоянно да ги отлагаме... Човечеството ще се развращава все повече и повече, интересно дали сме минали Содом и Гомор, или има време до тогава?
цитирай
2. bogolubie - Проблемите са много,
24.10.2009 21:07
но и за всяка област има отговорни хора. А църквата е далеч от всичко. Отделянето от света е морално и духовно, но борбата с потомците на дявола е на всички нива в обществения живот. Вярващите са солта в обществото, за да може то максимално да се съхрани.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13706395
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031