Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2009 22:57 - ВЕЛИКО ЧУДО В СИРИЯ
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 3278 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 01.12.2010 22:40





                     ВЕЛИКО   ЧУДО   В   СИРИЯ

           През декември 2004 г. един саудитски арабин -мюсюлманин излезе по средствата за масово осведомяване и разказа за едно живо, разтърсващо събитие, което бе преживял, и което бе променило целия му живот. Разказа го по телевизията и по радиото, и е публикувано във вестници и списания по цяла Саудитска Арабия, Сирия, Палестина и вероятно по всички съседни държави. Има го и в интернет на адрес www.pigizois.gr/agglika/the_miracle_in_siria.htm
            Той се оженил преди години за една девойка - богата мюсюлманка ала безплодна. Така изминали десет години, без да се сдобият с дете, въпреки, че имали много пари и ходили при много лекари. Родителите го карали да си вземе и втора жена, а да задържи и първата, тъй като законът им позволява да имат до четири жени. Той, изморен и много притеснен, взел жена си, да отидат на отморително пътешествие в съседна Сирия, за да си отпочинат и да забравят за малко проблемите си. В Сирия мъжът наел лимузина с шофьор-екскурзовод, за да ги разведе из всички светски забележителности на Сирия. Шофьорът забелязал, че по  лицата на двойката, която развеждал са изписани горест, болка и скръб. След една седмица, като си отпочинали добре, шофьорът добил кураж и ги попитал, защо не изглеждат доволни, да не би да е виновен той нещо в развеждането и пътешествието, което им направил, и да не им е харесало. Те му се открили и му разказали за проблема с безплодието си. Тогава шофьорът, също мюсюлманин, им казал, че тук в Сирия, православните християни имат манастир "Света Богородица Сейданая". Сейданая на арабски, означава Владичица, Госпожа, и мнозина бездетни прибягват към чудотворната й икона, която се намира в този манастир, както е чувал. Там им дават от фитила от кандилото на тази чудотворна икона, поглъщат го и тогава Мария на християните им дава чудо, според желанието и вярата им. Които отиват с вяра там, християни или мюсюлмани, ще получат чудо, съгласно с намерението, с което отиват.
           Въодушевени от това, което чули, саудитския арабин и жена му казали на шофьора: -Закарай ни веднага там при Сайданая - Владичицата на християните и ако мечтата ни се осъществи и се сдобием с дете, ще дам 20000 долара на теб и 80000 долара на манастира!
           Отишли в този манастир, който е женски и се намира до Антиохийската патриаршия, направили каквото трябва и след като завършили пътуването им в Сирия и се върнали у дома си в Саудитска Арабия, жената веднага забременяла. След няколкото месеца родила едно очарователно момченце, здраво и красиво. И двамата родители били сигурни, че това е чудо на Пресветата Сейданая.
           След като съпругата му родила, саудитския арабин, радостен, побързал да изпълни оброка, който бил дал и се обадил на онзи шофьор, като му казал след два дни да го чака на летището в Дамаск, защото чудото е станало, жена му родила здраво момченце, та да отидат на манастира на Пресветата.
           Шофьорът, обаче, лукав и зъл, взел двама приятели, за да отидат заедно на летището, да посрещнат богаташа и след това да го убият и да вземат всичките пари, които носи, за да си ги поделят. Така и станало. Взели го от летището и по пътя, без нещастникът да знае какво ще се случи им казал, че с радост ще даде и на приятелите на шофьора по 10000 долара. Те, вместо да го закарат в манастира, го завели на пусто място и го заклали, като първо му отрязали главата, а след това и останалите членове на тялото му - ръце и крака на части. Обаче страстта от това престъпно деяние ги заслепила и вместо да го захвърлят там, те го сложили в багажника на автомобила, след като му взели парите, часовника и всичко, което имал, и потеглили към друго пусто място, за да го хвърлят там. Но на магистралата им се повредила колата и спрели насред пътя, за да видят какво се е случило и защо е спрял двигателят. Един човек, който минавал оттам с колата си спрял, за да им помогне. Те обаче, боейки се да не бъдат разкрити, се престорили, че не желаят помощ и се отнесли грубо с него. Но той забелязал, че от багажника на колата им тече кръв по асфалта и по-надолу уведомил полицията, за да идат и да разследват случая, защото тримата му се сторили подозрителни. Полицаите дали заповед да отворят багажника. Щом го отворили, саудитският арабин се изправил и излезнал навън жив и здрав, цял в кръв, разбира се, но бил зашит.
            - Тъкмо сега - казал- Света Богородица привърши зашиването на последните шевове на шията ми тук отпред - и показал адамовата ябълка на шията си - след като първо ми заши цялото тяло.
            Убийците му, като го видели, се побъркали, загубили разсъдъка си и с белезници на ръце ги завели в психиатричен затвор. Крещели бесновати:
            - Ние те убихме, ние те разрязахме на парчета, отрязахме ти главата, как си жив? - и хапели ръцете си.
             Саудитският арабин отишъл за освидетелстване на блестящото чудо. Видели го съдебни лекари, експерти-полицаи и установили, че е прясно заклан и прясно зашит, което и засвидетелствали с подписите си под чудото. Шевовете били и са явни! Човекът изглеждал като прясно сглобен. Проповядвал и изповядвал: 
             - Света Богородица ме заши и със силата на Своя Син ме възкреси!
               В последствие, изцереният и възкресен човек повикал всички свои близки в Сирия. Отишли в манастира, благодарили на Света Богородица Сейданая с молитви и славословия, и вместо сумата от 80000 долара, която бил обещал на Света Богородица Сейданая, той дарил на манастира 800000 долара, за голямото благодеяние, което му сторила Пресветата.
               Същият, днес непрестанно разказва за това трогателно събитие и започва винаги с думите:
              - Когато бях мюсюлманин, ми се случи това и това..., заявявайки, че вече не е мюсюлманин нито той, нито семейството му.
               Това чудо разтърси арабските мюсюлмански страни в целия Близък изток и предизвика буря и огромна изненада.

                ЖИВ ГОСПОД БОГ, БОГ НА СИЛИТЕ !!!

Архим. Игнатий - игумен на св. Обител на Пастирите, Бет Сахур, Витлеем

                        жжжжжжжжжжжжжжжжж
               
 


                 
   
               

              








Тагове:   чудо,   невероятно чудо,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. darkenedangel - Страхотен разказ ...
12.07.2009 10:17
...жално ми е понякога, че вярата ни е толкова малка ...
Поздрави!
цитирай
2. allbi - Благодаря
12.07.2009 12:12
много ми хареса :)
цитирай
3. bogolubie - В почерка на Бога е
12.07.2009 15:17
да прави дар на своите противници като на гонителя си Савел, когото назовава Павел, като на Боян Саръев, за да събуди своите си за истината, като на един гангстер в Америка, който след като е бил отнесен на небето и е видял, че постоянно ще вижда страшните си и злокобни дела, и така постоянно ще плаче, завръщайки се във физическото си тяло, започва да работи в помощ на хората.... Има много, много примери но няма как да ги изреждам. С любовта си Господ покорява и най-злобните си врагове дори. Има много свидетелства за това. Защото на вярващите може и да не им се повярва, че може да искат да прославят своя Господ, но когато на невярващи им се случи пълното обръщане към Бога, няма как да не им се повярва.
С обич: ЕСТИР!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13745046
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930