Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2009 23:04 - ЗА БОЖИЯТА ИСТИНА
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 866 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 01.12.2010 20:21


 

   

              ЗА     БОЖИЯТА     ИСТИНА

                    "Подаръкът е като скъпоценен камък

                   в очите на притежателя му;

                   накъдето и да бъде обърнат,

                   той се показва изящен."

                                                        Притчи 17 : 8

          За да спаси Своето най-свидно творение-човека, Бог му подари най-огромния и най-съвършения скъпоценен камък, неосквернен от човешки инструменти - ИСТИНАТА.

          Започна нова епоха в развитието ни - век на духовността. Всички, знаещи и незнаещи усещат и наблюдават съживлението на вярващите при разнообразните им разновидности. Всеки духовен водач обикаля, води своите  и търси да прибави още към стадото си, и всеки от тях се старае с най-голяма убедителност да докаже, че Божията истина е една и тя е точно тази, която той проповядва. В едни случаи тези прояви предизвикват смях, в други - съжаление, а в трети - страх от чудовищните изопачения, получени от съединението на човешкия дух със сатанинска духовна личност.

          Прекрасният образ на Господ Иисус Христос  - истинското и скъпоценно Божие слово, най-често е отразен в кривите огледала на човешките души и се превръща там в различни гротески. Нека се знае, че който се кланя на тези обезобразени лица, а не на истинското лице, което е в Библията и е осветено от светлината на Светия Дух, той не може да очаква спасение. Тези криви огледала, осъдени завинаги, не само измъчват Господа, но отблъскват всеки, който още не е отворил Свещените писания, а е жаден за живата вода.

          Вярно е, че истината е една - Божията, но тази истина е толкова огромна, като океан без дъно и небе без покрив, че никой не може да я изяви цялостно и в пълнота. Господ я представя в нейния най-сбит и точен словесен израз и затова заяви твърдо, че имаме само един Учител и това е Той самия. Св.ап. Павел също предупреждава, да не ставаме всинца учители.

          Всеки скъпоценен камък може да се разглежда от различни ъгли на виждане, при различни положения и обстановки, при различни светлини - дневна, слънчева, лунна, електрическа ..., а може и в тъмнина. Вие сами ще се уверите, как в духовния мрак, Той, Който е Божието Слово ще блести най-ярко и най-красиво от всички други.Мъдростта на Всевишния е такава, че изпитва творението Си и показва неговия блясък и сияние в трудното, бурно и мрачно време, та да занемее от удивление всяко живо същество.

          Образът на Господ може да се разглежда като Бог и Човек - жертва за другите, като Слово - целувано и оплювано, като творящ Дух от Отца /т.е. енергийно тяло,съдържащо всички видове лъчи така, както е пълен състава на цветовете в спектъра на дъгата/,  като Младоженик на Църквата, като олицетворение на Божията любов, като лекарство за болни, като тояга за смиряване и като старт за извисяване и т.н., и т.н. и всеки логически път и пътечка стигат до едно и също царство на Светлината - чистата, святата, неподкупната, неуморимата и неумиращата  Истина от единия Бог.

          Когато в определени условия и времена Всевишния пожелава да изяви истината чрез определен човек, Той избира такъв, който е с девствен дух и душа, в смисъл на това, че не е обременен с разни учения  идеологии, и философии. Това е причината Неговите благовестители на истината и пророците да са предимно от народа, без богословско образование.

          Ако Духът "пише" върху вече употребявани листове и трупа новите букви върху старите, няма да може да се чете. Още по-малко Пречистия би могъл да използва омазнени, омърсени листове. Затова Си избира чиста "хартия", за да изпъква Словото и жилава, за да не се къса.

          Както всяка рожба, духовната също си има майка и баща. Бащата осъществява по-краткия акт на семеизливаването в утробата на майката, а оттам нататък тя е, която още в себе си започва да храни зачатието с жизнените си сокове, тя е, която го носи в продължителния период на бременността, тя е, която го отглежда и чрез тайнственото си предаване на всичко свое у него, преминава в него. Тя е, от чието цялостно съществувание се откъсва рожбата при раждането. С всичката си майчина всеотдайност - духовна, душевна и телесна, като орлица защитава своето и го покрива с перата си. Затова образът на орела в Откровението на св. Йоан, е образът на майката. Бог знае кому да повери най-скъпото, което притежава.

          Спрете да протягате мръсни и хищни ръце към Господ Иисус Христос, защото  Орлицата ще ви изкълве очите! Милостта и любовта  са бисери, които не са за свинете. Ние сме с цена купени и тежко и горко на този, който плюе на тази цена.

          Мария - весела при благовестието, скръбна и изтерзана, заради мъките на Своя Син, сега ще бъде в Славата Си, Майка на Христос, християнството и християните.

          Нека благодарим на Бога над боговете за Неговата всемъдрост и безгранична милост към нас, жадуващите святото Му съвършенство, но слаби и немощни в греховете си, и нека ни слее в едно непобедимо и огромно Христово тяло, защото победата над змията /дявола/ Той повери на Жената и нейните потомци!

          Събудете се, чеда на Бога! Събудете се!

        Настана решителен час!!!

                                                                               ЕСТИР

 

 

 

        

          

                      

 

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13707434
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031