Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2009 00:21 - БОГ ЛЮБОВ НИ ОЧАКВА
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 907 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 01.12.2010 13:59



                   
                                         Б О Г     Л Ю Б О В     Н И     О Ч А К В А
                                          
                      Сътворявайки човека по свой образ и подобие Бог вплита в него три, условно казано, полета - плът, душа и дух, които се зареждат с любов и отдават любов.
                      За плътта, физическото поле, което е видимо за нашите очи, е предназначена сексуалната любов с брачния партньор, според учението на единствения духовен Учител за истинските християни и наш Наставник - Господ Иисус Христос. Тази любов дава видимия плод - децата.
                      За душата, едното от невидимите полета, е предназначена приятелската любов. Без помощта и обичта на другари животът на човека е труден и самотен. 
                      Загубата или предателството на приятелите и брачния партньор силно разстройва човешката душа.
                      За духа, второто от невидимите полета, е предназначена духовната любов. Тя се осъществява между човешкия дух и Светия Дух, Който е третото лице на Бога. Липсата на взаимна любов между тях е пагубна. Истина, истина ви казвам, че Божията любов е съвършено предана на човека и дарява живот и непознато за невярващите щастие. Но човешката неверност към Бог е самоубийство. Народът го е изразил ясно с поговорката  "Здрав дух - здраво тяло".
                       При липсата на синхрон в зареждането и освобождаването на тези три полета с любов, се установява болестно състояние, което с химически лекарства не се лекува.
                       При липсата на баланс в приемането и отдаването на любовта, т.е. ако само получава или само отдава, човешката личност пак не се чувства добре или не усеща пълно удовлетворение. 
                       Същността на човека е щастлива тогава, когато тези три най-съществени  части функционират в единство.
                        Решаващата сила за красота и съвършенство имат двете невидими полета, които остават и след физическата смърт. А ако душата или духът са болни тогава плътта също залинява.
                         Ръководната роля има духът, мисленето на човека. Ако не осъществяват общение с кроткия, чист и верен Свят Дух, за да ражда добри духовни плодове, човекът води неправилен, нездравословен, а за някои ,извратен живот. Божият Дух изпълва личността само, ако е призоваван, а дяволския дух нахлува в нея неканен и брутален или лукав и подмамващ за отровни порочни удоволствия, които впоследствие носят страдание и смърт. Правилна или не, Бог зачита човешката воля и се отзовава според желанието й, но когато тя не е приела  Божието водителство, сатанинската воля я покорява и я подчинява на себе си. 
                          Никой няма право да обвинява Всевишния, че е допуснал нещастия, ако той сам не Го е призовавал с упование и доверие, каквито излъчват малките дечица към своите родители. Търсенето на астрологични предсказания, гадатели, ясновидци, баячи, магьосници... е недоверие към нашия предан Господ, едно съзнателно или несъзнателно незачитане и отблъскване грижите на Всемогъщия. А щом изневерява човека, Бог се оттегля и той остава безсилен и без закрила с едни безполезни предчувствия и предсказания. Най-добре е да се оставим на бащинското ръководство и грижи на Този, Който ни обича истински и безрезервно, още повече, че Той е РЕШАВАЩАТА СИЛА във вселената и Той е Този, Който пише и отписва това, което може да ни се случи.
                          Словото Бог ни е дадено и, който  не иска да Го погледне със смиреното съзнание за незнание, неможе да познае истината и предписанията нито за земния временен живот, нито за небесния вечен живот. Гордостта причинява гибелта.
                           Стоян Михайловски като ангел небесен ни подари два химна, съдържащи две Божествени истини, нужни за възхода на човешката личност -
необходимост от познание, но и необходимост от смирение пред величието на Създателя ни. Единият е "Върви народе възродени...", а другият е "Сега веч разбирам, че нашите мисли са сенки суетни и празни мечти...".Първия се пееше корегиран от горделивите човешки самовластници, приели да бъдат потомци на маймуната, а не на Бога. Втория химн е бил затрупан като нещо ненужно и вредно. Само че нашият Господ е жив. Живи сме и ние, Неговите истински чеда и носим Неговия ген в себе си.
                            Двете истини - просветата чрез Словото и познанието на Божията същност, са двете здрави и сигурни небесни обувки за преминаване през трудния и раняващ път на човешкия живот на земята. 
                            Българските просветители могат да се екипират добре и да помогнат на агонизиращия ни народ, стига да отворят раклата, изпълнена с ИСТИНСКОТО ПОЗНАНИЕ. Науката и откритията у християните напредват, защото Бог сътвори човека по Свой образ и подобие - творец, но ще остави ли твореца творенията  и изобретенията си на злото ?
                             Агресивно внушаваното мислене изблъсква Божествената логика, съвършения нравствен кодекс, подготвящ тържеството на човешката личност. То по-бавно или по-бързо действа, но при всички случаи убива най-прекрасното Божие творение.
                             Вярно е, че светът величае плътта и плътските пороци, но ние българите, не сме от света, а сме чеда Божии. Търпението ни е удивително, защото имаме сила на издръжливост от нашия Спасител. За жалост сега множеството още търси спасение в човешки образ и само бави и бави, и бави...изцелението си и цялостното си освобождение.
                             Болни сме, защото нашите духове, още неосвободени от едно безбожническо робство, отново попаднаха под гнета на още по-сатанинско робство и вместо свободно полетели, те се оказаха унижавани, малтретирани, подложени на агония.
                              Можем ли да оцелеем ?
                              Можем, само ако отговорим с любов на Божествената любов, която не изневерява !
                              Ще кажете, че не познавате Бог. Но това е сега. Искате ли да Го опознаете ?
                              Едното Му проявление е Словото Му - библията. Това Слово ни научава как да разпознаем Божия Дух всред многото духове, които напират. Двете същности от личността на Светата Троица - Словото Иисус Христос и Светия Дух са достъпни за нас и чрез тях можем да чувстваме присъствието на живия и истинен Бог. Словото ни разкрива Духа, а Духът обяснява точното значение на Словото. А Бог Отец е недосегаем.  Не разбирате ли ?  То е, както ползваме топлината и светлината на слънцето. Можем да ги ползваме самостоятелно - само топлината или само светлината, или и двете заедно, но самото слънце неможем да докоснем.
                              Тези, които незнаят доказаните истини, че който уповава в човек е проклет, а който уповава в Бог е благословен, изпитват болка и гняв от безсилието или безочието на държавните управници, общо казано. Но Господ предупреждава, че слепец слепци  неможе да води, защото заедно ще паднат в ямата. Дали тези роптаещи хора ще устоят на нечистата сила, ако отидат на тяхното място ? Не би. 
                              Но накъде водят наетите овчари на Божиите стада и нехаят, че те не са тяхна собственост?
                               Бог постави вражда между змията /дявола/  и  жената, която се поддаде на изкушението, сгреши и подведе мъжа си, с когото са станали една плът. Постави още вражда между потомството на змията и потомството на жената. Обещанието е, че човешкото поколение ще победи. Но...засега все още победата е по-скоро в дяволското наследие, защото змията хитро е пробутала враждата между потомците на жената и така я отклонява от чедата си. 
                               Да, сега тържествува плътта, пък и плътските винаги гонят духовните, но, когато човешките духове опознаят Божия Дух, Който окрилява, ще бъдат истински щастливи.
                               Бог е нашата Любов, нашето Богатство и нашето Отличие от света, който отива към гибел.
                               Моделът за знамето на Божието царство десета година стои в архива на президентството, затрупан от пренебрежение.  Истина, истина ви казвам, че то ще се развее първо в България, а после и по всички краища на света, за да 
бъде знак за спасението на човеците.
                               Бог е царят на българите, а те - отрезвени, омъдрели, ако не Го признаят открито, ясно, в упор на вилнеещата сатанинска сила, просто ще се затрият. 
                                Изстрадахме много, но нека от глад, физически и духовен, да не продадем първородството си за купичка леща, както сглупи Исав.
                                
                                ДА БЪДЕ СПАСЕНИЕ   ! ! !
                                
                                АМИН ! ! !                                                                           ЕСТИР


Тагове:   Бог,   очаква,   две,   ТРИ,   едно,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. defteros - Хм
21.02.2009 00:26
Не е било нужно Яков да изнуди Исав за една паница леща, но го направи.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13742956
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930